Menü Bezárás

ESÉLYEGYENLŐSÉGI ÉS FENNTARTHATÓSÁGI POLITIKA

 

A Bajai Független Vizsgaközpont esélyegyenlőségi és fenntarthatósági politikája

Az esélyegyenlőség biztosítása a hátrányos megkülönböztetés tilalma mellett, a Vizsgaközpont munkavállalóit, minden szakemberét, jelöltjét és vizsgázóját esetlegesen érintő egyenlőtlenség kiküszöböléséről, méltányos és rugalmas támogató — segítő intézkedések megtételéről is ugyanúgy szól.

Törekszünk arra, hogy az előítélet mentes cselekvés hozzájáruljon a működésünk sikerességéhez, valamint ahhoz, hogy megfeleljük az előttünk álló kihívásoknak. A jelentkezéstől az egész vizsgáztatási folyamaton át, annak lezárást követően is kiemelt figyelmet fordítunk a biztonságra, toleranciára, támogató szervezésre.

Ezért a céljaink a következők:

Működésünk alapjai a kölcsönös tisztelet és az egyenlő bánásmód. Kiemelten a méltányos és rugalmasan támogatásra. Minden intézményi és közreműködő partnerünket tájékoztatjuk a pártatlan és mindenki esetében azonos színvonalú, összeférhetetlenségtől és előítélettől mentes vizsgáztatás elvárásaira, és etikai szabályzatainkról, etikai kódexünkről.

Munkavállalóinknak lehetőséget biztosítunk számukra, a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtésére, az élethelyzetüknek és választásuknak megfelelően.

Törekszünk arra, hogy a különböző vizsgák projektfeladatainak fejlesztése során a fenntarthatósági szempontok érvényesüljenek, az elkészített termékek felhasználhatók legyenek valamilyen további munkafolyamatban vagy hátrányos helyzetű személyek/csoportok számára segítséget nyújtsanak.

Minden olyan esetet kivizsgálunk, mely sérti megfogalmazott elveinket, az esélyegyelőség és a fenntarthatóság, etikusság alapelveit. 

Baja, 2021.06.01.